Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Les parròquies de Tarragona s’apleguen a Torreforta per a celebrar la trobada arxiprestalenviar a un amigoSota el lema «Caminem plegats vers el futur» aquest passat dissabte, dia 20 d’octubre, les quinze parròquies de Tarragona han celebrat la primera trobada després de la reunificació dels arxiprestats de Tarragona centre i perifèria.

Unes 150 persones procedents de les parròquies de Tarragona es van aplegar a la parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta en aquesta trobada d’inici de curs que va ser presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol.

Després dels parlaments de benvinguda a càrrec del Sr. Arquebisbe; el vicari episcopal de Tarragona, Mn. Jordi Figueras i el rector de la Parròquia, P. Robert Pascual sj; la trobada es va iniciar, als locals parroquials, amb una animada dinàmica de presentació dels diversos àmbits i tasques de la parròquia conduïda pel Sr. Pablo Muñoz.

Seguidament, Mn. Josep Bofarull, rector de les parròquies de Maspujols, l’Aleixar i Vilaplana, va pronunciar una conferència en la que va subratllar alguns accents pastorals que cal tenir presents a les parròquies des de la lectura de l’exhortació apostòlica La joia de l’Evangeli del papa Francesc. Mn. Bofarull, tot convidat a una lectura pausada de l’exhortació, va remarcar en primer lloc les actituds que han de marcar tot agent de pastoral i diferents aspectes que han de reforçar la identitat cristiana personal com són la participació a l’eucaristia dominical, cercar espais i temps per a la pregària i fonamentar la fe en l’Evangeli. «Com a suggeriments concrets m’agradaria fer èmfasi en tres: no oblidar mai la família cristiana i la seva implicació en la pastoral, donar la importància que li pertoca a la catequesi d’adults seguint un estil de catecumenat i, en tercer lloc, dedicar un temps a l’estudi d’evangeli en grup», va dir.

També va apuntar que cal reanimar la caritat fraterna de la comunitat parroquial des d’una fe viva, oferir un espai d’acolliment i acompanyament i implicar-se en la societat caminant al costat de les persones i els diferents grups socials.

La trobada va prosseguir amb la pregària a l’església parroquial per encomanar el curs pastoral i el dinar de germanor.

Galeria fotogràfica»