Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Les relíquies de Santa Margarida Maria d’Alacoque visiten Tarragonaenviar a un amigoAquest dilluns, dia 5 de novembre, al migdia, l’església de Sant Antoni de Pàdua de Tarragona ha acollit les relíquies d’aquesta santa francesa que va propagar la devoció al Sagrat Cor de Jesús després de les quatre revelacions que va viure.

Des de primera hora del matí al temple s’ha exposat el Santíssim Sagrament i s’ha resat el Sant Rosari com a preparació espiritual a la recepció de les relíquies. Aquest acte, organitzat per l’editorial de llibres d’espiritualitat ADADP i que durant tot un mes està recorrent les diòcesis espanyoles, s’escau com a preparació al Centenari de la Consagració d’Espanya al Sagrat Cor de Jesús (1919-2019). El reliquiari, procedent del Monestir de la Visitació de Paray-le-Monial, a França, conté dos ossos de la santa així com també una part del seu cervell incorrupte juntament amb la rosa d’or obsequiada per sant Joan Pau II.

L’acte central de la visita de les relíquies a Tarragona ha estat l’eucaristia presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol. En la seva homilia ha explicat que «la solemnitat del Sagrat Cor ja existia a l’Edat Mitjana com a devoció particular però com a festa litúrgica apareix l’any 1675 arrel de les aparicions del Senyor a santa Margarida Maria d’Alacoque». «Donem gràcies a Déu i a aquesta santa que, gràcies a la seva fidelitat i amor, va aconseguir estendre aquesta devoció. Aquest amor al Sagrat Cor ens ha d’impulsar a estimar de la mateixa manera als nostres germans», ha dit.

Santa Margarida Maria d’Alacoque va néixer al 1647 prop de la ciutat francesa de Paray-le-Monial. Va ingressar a la Congregació de les religioses de la Visitació l’any 1671 i dos anys més tard va començar a escriure les revelacions sobre el Sagrat Cor. Els seus ensenyaments es van difondre ràpidament gràcies al recolzament del prevere Claude de la Colombière. Santa Margarida va morir l’any 1690 i va ser canonitzada pel papa Benet XV l’any 1920.