Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES
S'han trobat 23 registres.
Pàgines: [1] [2]

Mn. Joan M. Bajo, delegat diocesà de pastoral de la salut de Tortosa: «No hi ha res pitjor que veure un malalt sol»
La Delegació diocesana de pastoral de la salut ha celebrat aquest dissabte passat, dia 16 de juny, la darrera jornada formativa d’aquest curs a l’hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

L’Arquebisbat, distingit per la seva col·laboració activa a favor de la donació de sang
El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, ha recollit el guardó aquest dijous, dia 14 de juny, en l’acte de celebració del Dia Mundial del Donant de Sang a Reus.

IV Jornades d’Història Mn. Sanç Capdevila i Felip organitzades per l’Arxiu Històric Arxidiocesà
Aquest any han tingut lloc els dies 14 i 15 de juny sobre el tema dels fenòmens migratoris a Catalunya al llarg dels segles XIX i XX.

Solivella inicia els actes del 275è aniversari de la festa del vot de poble en honor al Sagrat Cor
La clausura de l’Any serà el dia 23 de juny de 2019, sent l’acte central i solemne el dilluns dia 10 de setembre, festa del Sagrat Cor.

Els diàlegs prematrimonials, una formació interessant per a les parelles que preparen el seu casament
Més de 120 parelles de l’arxidiòcesi han participat en els diferents cursos oferts al llarg d’aquest curs per la Delegació diocesana de pastoral familiar, a través del Centre diocesà de preparació per al matrimoni.

Reeixida presentació a Tarragona del documental «Hereus d’un cardenal proscrit»
Aquest documental inèdit dirigit per la periodista i documentalista Llúcia Oliva, sobre l’Església tarragonina que es va resistir al franquisme, es va presentar el dia 7 de juny a l’Auditori Diputació, a Tarragona.

El P. Provincial dels Claretians de Catalunya visita la comunitat de Valls
El P. Ricard Costa-Jussà, Provincial dels Claretians de Catalunya, ha visitat la comunitat claretiana de Valls del 2 al 6 d’aquest mes de juny.

El Seminari Major Interdiocesà celebra la tradicional trobada de final de curs
El dimecres dia 6 de juny va tenir lloc aquesta trobada a Barcelona amb l’assistència dels bisbes de les diòcesis que conformen el Seminari Major Interdiocesà i els diferents rectors dels Seminaris.

Conveni de col·laboració entre l’Arxiu Històric Arxidiocesà i l’Ajuntament de Sarral per a la digitalització de fons parroquials
El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, i l’alcalde de Sarral, Sr. Josep Amill Canela, han signat un conveni de col·laboració...

Prop de 8.000 infants i adolescents han participat en la 33a edició del Concurs Bíblic de Catalunya
Aquest Concurs pretén fer arribar als infants i adolescents, any rere any, el missatge de la Paraula de Déu a partir d’unes activitats i qüestionaris.

Els joves de l’arxidiòcesi celebren el final de curs amb una vetlla a l’Ermita de la Mare de Déu de Paretdelgada
Més de 150 adolescents i joves, acompanyats dels seus animadors i rectors, es van aplegar el passat divendres dia 1 de juny a l’Ermita de la Mare de Déu de Paretdelgada de La Selva del Camp...

La festa del Corpus engalana els carrers dels pobles i ciutats l’arxidiòcesi
En la solemnitat del Cos i la Sang de Crist, també coneguda com a Corpus Christi, celebrada aquest diumenge, dia 3 de juny, l’Església ha convidat a contemplar i celebrar el gran do de la presència real de Crist...

La Catedral de Tarragona ha acollit per primera vegada una campanya de donació de sang
La campanya, que va comptar amb la col·laboració del Col·legi Lestonnac L’Ensenyança en la difusió, va tenir lloc el dissabte dia 2 de juny, al matí, a la capella del Baptisteri de la Catedral de Tarragona.

Càritas constata la cronificació de la desigualtat social malgrat la recuperació econòmica
Càritas Diocesana de Tarragona, en la presentació de la Memòria d’activitats 2017, aquest dijous dia 31 de maig, ha confirmat que la pobresa i la desigualtat no segueixen la mateixa dinàmica que la reducció de l’atur...

Els treballs de restauració de les portes de l’orgue de la Catedral encaren la recta final
El mes de febrer de 2017 es presentava en roda de premsa, a la Catedral, el projecte de conservació i restauració de les monumentals pintures de les portes de l’orgue, úniques per la seva dimensió.

Ha mort Mn. Lluís M. Bosch Àvila
Mn. Lluís M. Bosch ha mort aquest dimarts, dia 29 de maig, a l’edat de 95 anys.

Finalitzen les obres de reparació del campanar de l’església parroquial d’Albinyana
El dia 4 d’aquest mes de maig van finalitzar les obres per a restaurar el terrat del segon pis del campanar del temple parroquial de Sant Bartomeu d’Albinyana.

L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet signen un conveni de col·laboració
El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, i l’alcalde de La Pobla de Mafumet, Sr. Joan M. Sardà i Padrell han signat un acord de col·laboració...

Els religiosos i religioses de l’arxidiòcesi comparteixen una jornada fraternal a Cambrils
Valls, Tarragona, Reus, Vila-seca, Les Borges del Camp, Cambrils... Aquests han estat alguns dels llocs procedència dels religiosos i religioses de l’arxidiòcesi que han participat en la trobada diocesana,...

‘Jornada pro Orantibus’, una acció de gràcies pels consagrats de vida contemplativa
Aquest diumenge dia 27 de maig, solemnitat de la Santíssima Trinitat, s’escau la Jornada pro Orantibus dedicada a tots aquells i aquelles que han estat cridats a la vida contemplativa...