Inici | Contacte Santoral | Vocabulari religiós | Actes Sant Fructuós Divendres, 21 de setembre de 2018
Sant Mateu -
idioma castellano
consulti la nostra web a facebook Twitter de l'Arquebisbat de Tarragona Arquebisbat de Tarragona al Youtube Flickr

Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Sobre l’estada dels membres del Seminari del Poble de Déu al Santuari i Monestir de la Mare de Déu de la Serra de Montblancenviar a un amigoDesprés de fer-se pública la notícia que l’antic Convent de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc es rehabilitarà per a ser una hostatgeria, no voldria deixar de donar les gràcies, molt sincerament, a tots els membres del Seminari del Poble de Déu que han portat endavant aquest projecte a la Mare de Déu de la Serra durant nou anys.

Des de l’any 2008, el Santuari de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc, per una invitació meva després que marxessin les Germanes Clarisses, ha estat atès per l’Associació Seminari del Poble de Déu (SPD). Aquesta associació canònica fou aprovada a l’Arquebisbat de Barcelona feia més de quaranta anys, i era present en quatre bisbats més de Catalunya, a més de Bilbao, Roma i una diòcesi de Colòmbia, Valledupar.

Durant els anys que ha estat residint un bon grup de membres del SPD al Santuari de la Serra, sóc testimoni molt proper dels abundants fruits espirituals i apostòlics que s’han produït, a més de l’embelliment del Santuari i del Monestir. En dono gràcies a Déu. Mn. Pere Fibla, com a capellà del Santuari i responsable últim, ha escrit una carta d’agraïment als col·laboradors del Santuari durant aquests anys.

Com ja he dit, durant aquests anys he tingut el goig de tractar molt les persones que han viscut en aquest Monestir, i he de dir que he admirat sempre el seu amor a l’Església, a la nostra arxidiòcesi, a la meva persona com a arquebisbe, i la seva disponibilitat per servir l’Església allí on el bisbe decideixi. Durant tots aquests anys no he rebut cap queixa ni, que jo sàpiga, s’ha produït cap escàndol. Al contrari, són moltes les persones que me n’han lloat el comportament, i especialment des que fa un any els vaig encomanar l’atenció pastoral de tres parròquies —Solivella, Pira i Blancafort—, nomenant-ne rector el capellà del Santuari, Mn. Pere Fibla, que ha estat ajudat per altres membres del SPD que vivien al Monestir.

El 15 d’abril de 2017 va quedar dissolta aquesta associació del Seminari del Poble de Déu per decret de l’Arquebisbe de Barcelona. Això m’ha causat molt de dolor però ho accepto en obediència.

Puc afirmar que tots els membres del SPD que vivien al Monestir van acceptar aquesta decisió, no sense un gran dolor, i em van manifestar que s’ho han agafat com un moment personal de purificació. I també em van manifestar i ho han fet repetidament durant aquests mesos, tant Mn. Pere Fibla con els seglars, homes i dones, de l’extingida associació, que volien continuar servint l’Església allí on el bisbe els enviés.

Durant aquests mesos, en virtut de la confiança que tinc en aquestes persones, he cercat que continuessin en el Santuari i Monestir d’una forma adaptada a la nova realitat. He intentat buscar una solució per al Monestir i també per a les persones que hi vivien. S’han estudiat moltes propostes, i al final s’ha vist que la més factible per a preservar l’edifici, és rehabilitar-lo per a ser una hostatgeria portada per una empresa. En virtut de la seva llibertat, les persones que fins ara vivien al Monestir han emprès cadascuna d’elles una nova vida, deixant el Monestir, i també Mn. Pere ha volgut deixar de ser capellà del Santuari de la Mare de Déu de la Serra. Qualsevol altre raó que es pugui adduir sobre el bon nom i la marxa d’aquestes persones del Monestir no s’ha de considerar. De nou no tinc paraules per agrair-los a tots la feina que han fet en aquests anys.

Demano a la Mare de Déu de la Serra que el futur del Santuari i del Monestir sigui de veritat un lloc de pregària, acolliment, creixement en la vida cristiana per a tantes persones que s’acosten a aquest venerable i estimadíssim Santuari, habitat durant tants segles per les Clarisses, i durant aquests últims anys, de manera exemplar, per membres del Seminari del Poble de Déu, als quals dono les gràcies de tot cor i desitjo el millor per a tots ells.

† Jaume Pujol Balcells
Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat

Tarragona, 31 d’octubre de 2017