Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Els migrants i refugiats centren el missatge del papa Francesc en la 51a Jornada Mundial de la Pauenviar a un amigoCom cada primer de gener, el proper dia 1 se celebra la 51a Jornada Mundial de la Pau. El missatge del Papa Francesc per aquesta Jornada conté els millors desitjos de pau per a totes les persones i les nacions de la terra. En aquest missatge, el Pontífex recorda especialment, els qui més sofreixen l’absència de pau, «els més de 250 milions de migrants en el món, dels quals 22 milions i mig són refugiats». «Molts d’elles estan disposats a suportar el cansament i el sofriment, a afrontar els filats i els murs que s’aixequen per allunyar-los de la seva destinació.

El papa Francesc també subratlla que «acollir l’altre exigeix un compromís concret, una cadena d’ajuda i de generositat, una atenció vigilant i comprensiva, la gestió responsable de situacions noves i complexes que, a vegades, s’afegeixen als nombrosos problemes ja existents, així com a uns recursos que sempre són limitats». «[...] En molts països de destinació s’ha difós àmpliament una retòrica que emfasitza els riscos per a la seguretat nacional o el cost de l’acolliment dels qui arriben, menyspreant així la dignitat humana que els ha de reconèixer a tots pel fet que són fills i filles de Déu. Els qui fomenten la por envers els migrants, en ocasions amb finalitats polítiques, en comptes de construir la pau sembren violència, discriminació racial i xenofòbia, que són font de gran preocupació per a tots aquells que es prenen seriosament la protecció de cada ésser humà».

Finalment, desitja de tot cor que aquest esperit d’acollida «animi el procés que, durant tot l’any 2018, portarà a la definició i aprovació per part de les Nacions Unides de dos pactes mundials: un, per a una migració segura, ordenada i regulada, i un altre, sobre refugiats. [...] Aquests pactes constituiran un marc de referència per a desenvolupar propostes polítiques i posar en pràctica mesures concretes.

 

Llegir el missatge sencer »