Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


La Catedral de Tarragona ha acollit per primera vegada una campanya de donació de sangenviar a un amigoLa campanya, que va comptar amb la col·laboració del Col·legi Lestonnac L’Ensenyança en la difusió, va tenir lloc el dissabte dia 2 de juny, al matí, a la capella del Baptisteri de la Catedral de Tarragona.

Durant tot el matí hi va haver un total de 65 donacions, xifra que des del Banc de Sang i Teixits qualifiquen com a molt satisfactòria. La metgessa i coordinadora de la donació de sang a Tarragona i Terres de l’Ebre, Núria Vilanova, ha explicat que cada dia, a Catalunya, es fa una mitjana de 1.000 transfusions de sang i per aquest motiu és tan necessari col·laborar amb aquest tipus de campanyes. 

El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, també s’hi va fer present a primera hora del matí donant suport a la campanya —ara per raons d’edat ja no pot donar— i solidaritzant-se amb les persones que necessiten sang per als seus tractaments.

Baixen les reserves

La campanya ha arribat a les portes de l’estiu, una època de l’any en què baixen les reserves de sang com a conseqüència del canvi d’hàbits de la ciutadania. Per això, el Banc de Sang convida a totes les persones que participin d’aquestes iniciatives o bé a l’espai de donació ubicat a la planta baixa de l’Hospital Joan XXIII, que està obert de dilluns a dissabte de les 09.00 a les 14.00 h. i les tardes de dilluns, dimecres i divendres de les 16.00 a les 20.00 hores. A més, des d’aquest any l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla també acull el primer dijous de cada mes una campanya de donació de les 09.00 a les 14.00 hores.