Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Les germanes dels Pobres celebren 150 anys de presència a la ciutat de Reusenviar a un amigoAmb una missa d’acció de gràcies al Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus, presidida pel Sr. Arquebisbe, el dia 25 d’octubre, dia del naixement i baptisme de Santa Joana Jugan, fundadora de la Congregació, les germanetes dels pobres a Reus han iniciat la celebració dels 150 anys de missió a la ciutat. 

La missa va ser concelebrada per Mn. Joan Antoni Cedó, prior-arxiprest, i Mn. Creu Sáiz, capellà del Santuari, i d’altres preveres de la ciutat. La celebració va comptar amb la presència de l’alcalde de Reus, Sr. Carles Pellicer; la comunitat de germanetes, alguns residents i ciutadans que van voler acompanyar les germanes en aquesta data tan significativa.

La germana M. de Jesús Pilar, superiora de la comunitat des de novembre de 2015, va adreçar unes paraules a l’inici de la celebració. «Hi ha dates a la nostra vida que són inoblidables perquè estan relacionades amb persones i esdeveniments que representen un tresor per al nostre cor. I una d’aquestes dates és la que ens ha convocat avui, quan fa 150 anys un grup de germanetes va arribar a Reus per a començar l’obra hospitalària, van ser acollides calorosament i les van conduir al carrer Santa Paula», va explicar. «Avui, 150 anys més tard, també nosaltres, amb un cor agraït, volem agrair a la Divina Providència els nombrosos dons i beneficis que hem rebut i seguim rebent», va afegir.

«Teniu una gran fundadora, un carisma ple d’amor i abnegació»

El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, en la seva homilia, va destacar els trets més significatius de la història de la Congregació. «Sou hereves de Santa Joana Jugan la qual va tenir l’impuls de servir a Crist en els germans que pateixen. Déu li va mostrar el camí que havia de seguir l’any 1839 quan va acollir una anciana cega abandonada, oferint-li el seu propi llit. [...] Teniu una gran fundadora, un carisma ple d’amor, camí de la Creu i l’abnegació però que produeix fruits meravellós de pau, alegria i caritat », va dir.

Actualment, la comunitat de Germanetes dels Pobres a Reus, l’única a la província de Tarragona, es troba al Passeig Sunyer número 14 i està formada per tretze germanes que mantenen viu l’esperit de la seva fundadora, Santa Joana Jugan (Cancale, França, 1792) al servei dels més ancians. També compten amb un equip de prop de quaranta professionals i voluntaris.

Entre els actes per a celebrar aquesta efemèride també hi haurà una exposició de diorames a la mateixa residència, obra del pessebrista reusenc Artemi Juncosa, que es podrà visitar fins el temps de Nadal i un acte institucional, el dissabte dia 27 d’octubre, a les 11.00 h, on es presentarà la història de la Congregació.

Galeria fotogràfica»