Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES
S'han trobat 20 registres.
Pàgines: [1]

Celebració d’enviament d’un equip de les Escoles Diocesanes de Tarragona a Hondures
Aquest dimecres, dia 18 de juliol, el Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, ha presidit, a la capella del palau arquebisbal, la celebració d’enviament de cinc membres de les Escoles Diocesanes de Tarragona que marxaran a la diòcesi de Trujillo...

Misses en anglès, una proposta d’estiu per a feligresos i turistes de parla anglesa
Des de fa diversos anys s’ha posat en marxa a l’arxidiòcesi el servei de misses en anglès, ja sigui per als estiuejants que venen a passar un temps a casa nostra,...

Ha mort Mn. Antoni Roquer Hugué
Mn. Roquer ha mort aquest dijous, dia 12 de juliol, a l’edat de 86 anys. Actualment era capellà adscrit de la Prioral de Reus.

La coral Aprodisca omple l’església vella de l’Espluga de Francolí
Aquest Cor, fundat l’any 2011, està format per persones amb discapacitat intel·lectual procedents de l’Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica de la Conca de Barberà (Aprodisca).

«Camins i llocs diversos per a la Catequesi», tema de les XVII Jornades interdiocesanes celebrades a Barcelona
Més de 120 responsables de la Catequesi han participat els dies 5 i 6 de juliol, al Seminari Conciliar de Barcelona, en la nova edició de les Jornades interdiocesanes organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Bal

L’arxidiòcesi acollirà aquest dijous, dia 12, diversos concerts de ‘Pueri Cantores’
Parròquies de Tarragona, Reus, Montblanc i Altafulla acolliran Cors de Pueri Cantores (nens cantaires, en llatí) d’arreu del món amb motiu del Congrés Internacional a Barcelona.

Nous nomenaments parroquials
Amb data de 5 de juliol de 2018, el Sr. Arquebisbe, Dr. Jaume Pujol Balcells, ha signat els següents nomenaments parroquials

El Seminari Major Interdiocesà de Catalunya compta amb un nou equip de formadors
Mn. Jaume Gené Nolla, prevere de l’arxidiòcesi que ha estat nomenat recentment rector del Seminari de Tarragona, serà el nou director espiritual.

Comunicat de la reunió n. 227 de la Conferència Episcopal Tarraconense
Els dies 3, 4 i 5 de juliol de 2018 ha tingut lloc la reunió n. 227 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), a Salardú (Vall d’Aran i bisbat d’Urgell).

Poblet proposa noves visites temàtiques per aquest mes de juliol
La sostenibilitat, el retaule major, el panteó reial o les llegendes entorn el Monestir seran els temes de les quatre visites programades.

Pelegrinatge de l’arxiprestat de Tarragona a Montserrat
«Sota la vostra protecció» és el lema que aquest any proposa el Santuari als pelegrins que pugen a Montserrat.

L’església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional
La Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’església de Sant Jaume Apòstol de Riudoms, en la categoria de Monument Històric...

Presa de possessió del nou Tribunal Metropolità
El nou Tribunal ha pres possessió aquest dilluns, dia 2 de juliol, a la capella del Palau arquebisbal en un acte presidit pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol.

Ha mort Mn. Josep Moragues Borrull
Mn. Moragues ha mort aquest divendres dia 29 de juny, solemnitat de sant Pere i sant Pau, a l’edat de 82 anys.

Professió solemne de Maria Edita de la Cruz en la vida monàstica eremita
El diumenge dia 24 de juny, solemnitat del naixement de sant Joan Baptista, el Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va presidir la professió de vots solemnes de Maria Edita de la Cruz...

Riudecols acull la Trobada diocesana d’escolans
Amb el lema «Caleu les xarxes», aquest dilluns, dia 25 de juny, més d’un centenar d’escolans, mossens i acompanyants es van aplegar a Riudecols per a celebrar la trobada anual dels escolans de l’arxidiòcesi.

El Moviment cristià de gent gran, Vida Creixent, celebra la seva trobada diocesana
En el marc d’aquesta trobada, celebrada el dia 20 de juny, es va elegir nou president diocesà, el Sr. Josep M. Ferran, el qual substitueix a la Sra. Amàlia Domingo.

Un centenar de persones participen en la Trobada arxiprestal del Tarragonès Llevant a l’Ermita de Berà
La Trobada, celebrada el diumenge dia 17 de juny i presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, es va emmarcar en els actes commemoratius dels 300 anys de l’Ermita.

Els mestres i professors de Religió de l’arxidiòcesi celebren una missa d’acció de gràcies en la cloenda del curs
Com cada any, al final del curs lectiu, els docents de l’assignatura de Religió catòlica a l’arxidiòcesi han estat convocats per la Delegació diocesana d’Ensenyament a participar en aquesta trobada fraterna d’acció de gràcies.

Les parròquies del Baix Camp participen en la trobada arxiprestal de cristians a la Casa de Sant Josep
Prop d’un centenar de persones d’aquest arxiprestat van compartir plegats la tarda de diumenge passat per agrair el curs pastoral viscut en cada una de les comunitats.