Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES

L´ARQUITECTE ANGLÈS QUE ES VA FER ERMITÀ CATÒLIC: UN CONSTRUCTOR D´ESGLÉSIES A LES BAHAMES


L´Església de Nostra Senyora de Sión es troba en Port Howe, una petita població de Cat Island, l´Isla del Gato, una illa de les Bahames que amb prou feines compta amb 2.000 habitants. Les Obres Missionals han dedicat aquest any 15.000 dòlars a aquesta església a càrrec dels mateixos fidels, perquè no tenen sacerdot. Un diaca permanent és el responsable de la comunitat catòlica d´aquesta illa, i un sacerdot va periòdicament des de Nassau, la capital de les Bahames, a uns 200 quilòmetres de distància.

Allargada com un pal de golf, aquesta illa compta amb la major elevació de totes les Bahames, un turó de 60 metres d´alçària coneguda com Mount Alvernia. En aquesta elevació hi ha un petit monestir ara abandonat. Es diu The Hermitage, l´ermita. Aquí va ser on, amb permís de la Santa Seu, es va retirar John Cyril Hawes. Anglès i anglicà de naixement, arquitecte de professió, les seves inquietuds religioses li van portar a convertir-se al catolicisme i a ser ordenat sacerdot el 1915. Va ser missioner a Austràlia, i allà, a Geraldton, va construir la catedral dedicada, una vegada més, a Sant Francesc Xavier, que s´ha qualificat com "un poema en pedra".

Arribat a les Bahames es va dedicar a construir esglésies, moltes de les quals ja formen part de la història arquitectònica de les illes. El seu retir a Mount Alvernia va durar poc perquè de seguida se´l va requerir per a diverses obres i per la
qualitat dels seus escrits espirituals. El curiós és que la casa actual del bisbe de Nassau es diu "The Hermitage".