Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES

SUPORT DE L´ESCOLA "BEAT CEFERINO" PER A NENS GITANOS D´ALBÀNIA


L´escola elemental "Beat Ceferino" es troba a Scutari, Albània. Està dedicada al gitano espanyol declarat beat per Joan Pau II. Ceferino Giménez Malla, "El Pelé", que va ser afusellat en la guerra civil per defensar un sacerdot i tenir un rosari. Els frares caputxins la van dedicar a aquest beat perquè volien destinar-la als nens gitanos, els magjyp, com els criden a Albània.

En aquesta escola 80 nens gitanos reben educació i menjarcalent. Al país més pobre d´Europa, Albània, aquests nens viuen encara pitjor que la resta de la població, discriminats i abandonats. De fet, no poden accedir a cap tipus d´estructura pública d´educació per no se sap quins motius d´ordre públic. A l´escola, per tant, se´ls dóna un curs d´escolarització adaptat, aprenent a llegir i escriure, un curs destinat a intentar que tinguin més oportunitats en la vida, perquè puguin sortir de l´extrema pobresa en la qual viuen les seves famílies.

La Infància Missionera ha ajudat aquest any amb 7.000 euros als frares caputxins italians de la veïna parròquia de Laç-Vau-Dejes que han obert aquesta escola. Els diners els permetran que aquest menjar calent no falti cap dia i, de passada, adquirir alguns llibres i material escolar.