Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES

SER NEN D´UNA MINORIA ÈTNICA A VIETNAM


Tot millorant la situació de l´Església catòlica al Vietnam, augmenten les seves possibilitats de poder ajudar els més desfavorits que, en aquest país de gairebé noranta milions, sempre coincideixen amb els que es coneixen amb el terme francès "montagnards", els habitants de les muntanyes. Amb aquest terme es fa referència a una minoria ètnica d´uns 4 milions de persones que habiten les zones muntanyoses de l´interior del país. La major part de la població viu a les planes costaneres, però la veritat és que el 40% del país és muntanyós, amb altures que superen els 3.000 metres.

La Infància Missionera ha volgut donar suport a la gran tasca que porta a terme l´Església vietnamita amb aquesta minoria ètnica, perquè són d´una raça diferent, lingüística, parlen un altre idioma, i sociològica, sempre han estat a part en l´esdevenir històric del país.

Per això gran part dels 164.400 $ que la Infància Missionera ha enviat al Vietnam van destinats a projectes per als nens "montagnards".

Molts d´aquests projectes són coneguts com "bosses d´estudi" per a petits grups de nens, gràcies a les quals poden millorar l´alimentació o ser allotjats en petits llars d´acollida, que els permeten estudiar durant els dies escolars i tornar amb les seves famílies el cap de setmana. És el que passa amb els 25 nens de Ming Hung i els 75 de Long Dien, o amb els 60 atesos per les Germanes de Nostra Senyora de les Missions a Nam Ban.

També s´estan construint petites aules a la parròquia de Vinh An oa les parròquies que atenen les germanes de la Providència a les parròquies de Trung Nghia i Tan
Dien que acolliran a petits grups de nens en el futur.

Aquests nens provenen de famílies molt pobres d´agricultors, cultivadors d´arròs i de mandioca, que en molts casos s´han vist desplaçats de les seves terres, que ara es destinen al cultiu intensiu del cafè, i han estat reallotjats en altres. D´aquí la importància que li dóna l´Església vietnamita a no abandonar-los i estar sempre a prop.