Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES

ELS NENS DE SURINAM


A Paramaribo hi ha la meitat dels més de mig milió d´habitants de Surinam. És a aquest petit país de Sud-amèrica al qual ha enviat 29.000 $ la Infància Missionera gràcies a la generositat de tants nens i grans en la campanya de gener de 2010. Aquesta suma es dedicarà a arreglar la Emmaus Children´s Home, comprar llits, matalassos, arreglar una mica la cuina. Aquesta llar d´acollida no és molt gran, però gràcies a ell podran deixar de ser nens del carrer i rebre una formació. Malauradament la crisi econòmica que ha travessat el país en l´última dècada i els enfrontaments armats en anys passats a les zones de l´interior, han fet que s´estengui el fenomen d´aquests nens abandonats. Es busca que els gairebé 60 nois d´entre 10 i 18 anys oblidin la seva experiència de passar la seva vida als carrers.

Pel que fa a Abadukondre, una missió rural, s´ha procedit a restaurar la teulada i els sostres en mal estat, amb arranjaments en portes i finestres del internat per a nens. Des que els edificis fossin destruïts per la guerrilla, s´han anat reconstruint any a any amb diverses donacions. Avui aquest centre acull a trenta nens.
A Surinam, amb un clima tropical, és tradició que si no plou durant un casament o una celebració, aquesta no rep la benedicció del cel. Però és el clima precisament el que ha fet necessari una mà de pintura i arreglar portes i finestres, a més de la teulada, de la St Theresia School d´Moengo, a uns 25 quilòmetres a l´est de la capital. Com expliquen des de la diòcesi de Paramaribo, de vegades no s´afronten petites reformes, com una mà de pintura o la reparació d´una finestra, per falta de mitjans i per considerar que altres necessitats, com atendre els nens, són més urgents.