Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES

LLUITA CONTRA LA SIDA A L´ÀFRICA


La major part dels dos milions de menors de 15 anys afectats per la Sida i dels dotze milions de nens orfes a causa d´aquesta malaltia estan a l´Àfrica. Per aquest motiu, dels més de 1.400 projectes desenvolupats per Infància Missionera a l´Àfrica la majoria tenen com a rerefons aquesta plaga. S´articulen en cinc grans temes que busquen alleujar en la mesura possible els efectes que la Sida té en la vida diària dels nens africans.

El primer és la creació i sosteniment de orfenats que acullen als orfes de la Sida i als petits que estan infectats. Exemples d´aquests orfenats poden ser el orfenat Sant Kizito de Bunia, a la República Democràtica del Congo, o l´orfenat "Notre Dame de la Tendresse" a Bujumbura, Burundi.

Un altre dels apartats de treball són els programes sanitaris com el del "St John´s Hospital "a Mzuzu, Malawi. L´objectiu dels mateixos és aconseguir que aquests nens tinguin accés a les cures sanitaris bàsics.

El tercer àmbit d´actuació, molt lligat a l´anterior, és l´assistència alimentària. En alguns casos es tracta de subvencionar la compra directa d´aliments com la farina, llet, arròs ... com el "Centre Nutricional Maria des Paisao" a Beira, Moçambic.

L´escolarització constitueix un altre dels llits d´ajuda d´Infància Missionera, amb beques a l´estudi perquè aquests nens puguin comprar llibres i altres materials escolars i tinguin la possibilitat de rebre una educació. Així ocorre amb diversos programes que es duen a terme a Monròvia, Libèria. És molt difícil rebre una educació quan la teva mare és seropositiva o has estat rebutjat pels teus familiars quan ho ets tu.

Finalment, es duen a terme diversos programes de sensibilització perquè des de
petits coneguin la gravetat de la malaltia i els mètodes de prevenció, ja sigui a les escoles com fa la parròquia de Sant Josep a Costa d´Ivori, o en la formació d´educadors itinerants com el programa "Lutte contre li Sida" a San, Mali.