Beatificacions

MARTIRS DEL s.XX

Josep Bru Ralduà, prevere


El servent de Déu Josep Bru Ralduà, fill dels esposos Pau i Teresa, va néixer a Tarragona el dia 27 d´octubre de 1870 i va ser batejat el dia 30 del mateix mes a la Parròquia de la Santíssima Trinitat. Va ser ordenat prevere el 20 de maig de 1896.

Era un gran director d´ànimes, dotat de discerniment d´esperits. Es passava llargues hores al confessionari. Quan encara no tenia l´edat competent va ser nomenat confessor del Seminari i del Col·legi de l´Ensenyança. Coneixia a fons els seus penitents. Tenia una gran habilitat a ajudar els moribunds.

Va ser canonge de la Catedral de Tarragona, professor del Seminari, oficial de notaria, canceller i secretari, provisor i jutge metropolità. Vivia al carrer Major, n. 17, entresol.

Detingut el dia 27 de juliol de 1936, al carrer de la Unió, a casa d´uns amics, va ser internat al vaixell presó Riu Segre, on va continuar la labor apostòlica.

El dia 11 de novembre de 1936 va ser tret del vaixell presó juntament amb vint-i-tres presoners més, els quals anaven resant un salm (sembla que el salm 50, Miserere). Van ser assassinats a la tàpia del cementiri de Torredembarra fent-los foc amb una metralladora. Després van ser rematats amb el tret de gràcia. Les seves despulles van ser traslladades al cementiri de Tarragona el dia 11 de setembre de 1939.