Beatificacions

MARTIRS DEL s.XX

Magí Civit Roca, prevere


El servent de Déu Mn. Magí Civit Roca era natural de Conesa (Conca de Barberà). El dia següent del seu naixement, 3 de juliol de 1877, va ser batejat.

Ordenat prevere el dia 21 de setembre de 1901, va exercir el ministeri sacerdotal de regent del Morell, ecònom de Sant Magí de Rocamora i rector de Porrera.

Sempre va ser admirat i reverenciat per la seva caritat, pietat i zel apostòlic. La seva conducta va ser sempre exemplar, i l´única preocupació que tenia era el bé espiritual dels feligresos.

En esclatar la revolta del 36, acompanyat d´aquests altres companys sacerdots: Mn. Josep Manyé i Mn. Miquel Rué, es van refugiar al mas de Mestre per disposició del Comitè Revolucionari.

El dia 17 d´agost, dos cotxes de milicians van anar al mas, van detenir els tres sacerdots, els van escorcollar, els van lligar i els van fer pujar als cotxes. Per la carretera d´Alcolea, els van portar fins a la riera de Maspujols, on van ser assassinats pel sol fet de ser sacerdots. Abans, Mn. Magí Civit va demanar als assassins que li deixessin besar les mans, ja que elles -digué- li havien d´obrir l´entrada del cel. Els cadàvers dels tres màrtirs van ser sepultats a la fossa comuna del cementiri de Reus. Així ho va explicar l´enterramorts a una neboda de Mn. Manyé el mateix dia, coincidint amb les indicacions que li havien estat donades.