Beatificacions

Beatificacions

Preparem la Cerimònia de Beatificació del 13 octubre de 2013 a Tarragona

El diumenge 13 d´octubre de 2013, a les 12 del migdia, tindrà lloc a Tarragona la cerimònia de beatificació de més de 500 màrtirs del segle XX a Espanya. D´entre ells, gairebé 250 van morir a Catalunya. De l´arxidiòcesi de Tarragona hi ha 147 màrtirs: el bisbe auxiliar Manuel Borràs, 66 preveres diocesans, 2 seminaristes, 20 monjos de Montserrat, 39 Germans de les Escoles Cristianes, 7 Carmelites Descalços, 7 Claretians, 1 Caputxí i 4 preveres de la Fraternitat Terciària de les Carmelites de l´Ensenyança (fundats pel beat P. Francesc Palau).

Són moltes les persones de l´arxidiòcesi que han conegut, han sentit parlar o viuen als llocs on aquests màrtirs van viure i oferir la seva vida en el martiri. No podem oblidar que Tarragona té una gran història de fe cristiana i martirial, perquè els protomàrtirs hispans són el bisbe de Tarraco Fructuós i els seus dos diaques Auguri i Eulogi, cremats vius a l´amfiteatre de la ciutat en la persecució de Valerià i Gal·liè un 21 de gener de l´any 259.

La nostra arxidiòcesi té l´honor d´organitzar, junt amb la Conferència Episcopal Espanyola, aquesta magna beatificació, la més nombrosa que s´ha fet en tota la història de l´Església. Necessitarem la implicació de totes les parròquies, institucions i persones per a organitzar-la i atendre els milers de peregrins que ens visitaran en aquells dies del proper octubre.

Aquesta cerimònia de beatificació ha de ser una gran manifestació de fe. L´exemple dels nostres màrtirs ha de donar un fort impuls a la nostra vida cristiana. Que com ells, sapiguem donar testimoniatge de Crist, perdonar els enemics i buscar sempre la pau i la concòrdia.

† Jaume Pujol Balcells
Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat

Tarragona, març de 2013

 

--