Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


P. Miguel Ángel, carmelita descalç: «La caritat és el bé més preuat de l’Església»enviar a un amigoAquest dilluns, dia 15 de febrer, els preveres i diaques de l’arxidiòcesi han participat del recés de Quaresma predicat pel P. Miguel Ángel González, carmelita descalç de Medina del Campo, Valladolid. El recés ha marcat l’inici de la setmana d’exercicis espirituals per al clergat que es prolongarà fins aquest divendres, dia 19.

El recés s’ha iniciat amb la pregària de l’hora menor, a la capella del Seminari Conciliar Pontifici de Tarragona, i la posterior meditació introduïda pel pare carmelita que ha anat acompanyada d’una estona de reflexió personal.

Seguidament, a la sala d’actes del Centre Tarraconense El Seminari, el P. Miguel Ángel González ha exposat el tema «Santa Teresa de l’Infant Jesús, profeta de la misericòrdia per la primacia de l’amor.» El P. Miguel Ángel ha glossat les diferents corrents d’espiritualitat que hi ha a l’Església: la tendència ascètica que mostra l’esforç en l’adquisició de les virtuts per a practicar la caritat; i la mística que ensenya que tota persona, transformada per Déu en l’amor, només sap estimar. «La doctrina de l’amor és l’essència veritable del Cristianisme perquè l’amor és l’essència de Déu. Per tant, la caritat és el bé més preuat de l’Església, el seu millor tresor que cal salvaguardar.» Destacant alguns aspectes remarcables de la vida cristiana de Santa Teresa de l’Infant Jesús, el pare carmelita ha subratllat que una de les grans lliçons seves és fer assequible la santedat a tots a través del camí pur de l’amor, manifestat en la fidelitat dels deures quotidians, de les petites accions. «Santa Teresa de l’Infant Jesús, des de petita va aprendre el camí de l’adquisició de les virtuts però sempre interpretant el sacrifici amorosament», ha explicat.