Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


El Col·legi El Carme, cent anys de presència a la ciutat de Tarragonaenviar a un amigoAquest dissabte, dia 20 de febrer, el col·legi El Carme de Tarragona va iniciar la celebració del centenari de l’escola (1916-2016) fundada per la Mare Teresa Guasch,  juntament amb la seva mare Teresa Toda, de les Germanes Carmelites Tereses de Sant Josep.

L’acte inaugural va comptar amb la presència del Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol; de la Superiora general de la Congregació, la Gna. Rosa Bernardo; el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, el P. Enric Puig; i diversos directors i representants de centres educatius de l’arxidiòcesi.  Entre les autoritats civils hi va assistir l’alcalde de Tarragona, Sr. Josep Fèlix Ballesteros; la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sra. Sílvia Rodes; i el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Sr. Josep Maria Prats.

El director de l’escola, Sr. Xavier Solé, va destacar els canvis i les remodelacions que l’escola ha tingut en aquests darrers anys de camí a la ciutat, des de les dues aules inicials en un primer pis d’un edifici antic fins a les noves instal·lacions del carrer del Mar, número 17. «Ha estat moltes les vicissituds històriques i els canvis legislatius i educatius als quals ens hem adaptat», va posar de relleu. Solé també va tenir un record agraït i sincer a la llarg llista de mestres i germanes que han deixat empremta a l’escola formant part del seu passat i present. L’evolució de l’escola es va plasmar en un vídeo commemoratiu que projectat a l’inici de l’acte.

Per la seva part, la superiora general de la Congregació, la Gna. Rosa Bernardo, va recordar amb gratitud els orígens senzills del centre que amb escassos recursos va  formar nenes i joves, amb moltes necessitats, en els valors de l’Evangeli. «El record no és per quedar-se en ell sinó per a millorar el futur, per a marcar noves metes», va dir.

El Sr. Arquebisbe va parafrasejar diversos fragments del llibre A Merced de Cristo on s’explica detalladament el procés fundacional de l’escola. Mons. Jaume Pujol va encoratjar al centre educatiu a «seguir el camí traçat» per les germanes fundadores i va subratllar fermament la importància de l’educació cristiana avui dia.

El torn de parlaments es va cloure amb l’actuació de la soprano Marta Mátheu, exalumna de l’escola amb l’acompanyament musical de dues professores del centre educatiu al teclat i al clarinet. Seguidament els assistents a l’inici d’aquest Centenari van compartir un refrigeri.