Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Meritxell Borràs visita el Monestir de Santa Maria de Poblet i l’arquebisbat de Tarragonaenviar a un amigoLa consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, s’ha desplaçat avui al Camp de Tarragona, on ha visitat el Monestir de Santa Maria de Poblet i l’arquebisbat de Tarragona. La consellera, titular del departament competent en matèria d’afers religiosos, ha mantingut dues audiències privades amb l’abat del Monestir de Poblet, fra Octavi Vilà, i amb l’arquebisbe de Tarragona, monseñor Jaume Pujol.

En la seva entrevista amb l’abat del Monestir de Poblet, Borràs s’ha interessat per la realitat de la comunitat cistercenca, pel projecte turístic endegat al Monestir i per la situació general de l’Església catalana. La consellera, que ha visitat el recinte i ha signat el Llibre d’Honor del Monestir, ha estat acompanyada pel director d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; la directora dels Serveis Territorials de Governació a Tarragona, Dolors Murillo; i l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell.

Ja a la tarda, Meritxell Borràs s’ha desplaçat al Palau Episcopal de Tarragona, on ha estat rebuda en audiència privada per l’arquebisbe, Jaume Pujol. La realitat pastoral i l’actualitat religiosa, social i política catalana, entre d’altres temes, han centrat la conversa. Han acompanyat la consellera en la visita el director d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, i la directora dels Serveis Territorials de Governació a Tarragona, Dolors Murillo.

La visita d’avui s’emmarca en una sèrie de trobades de la consellera Meritxell Borràs amb els responsables de les principals confessions religioses presents a Catalunya. Al llarg de les darreres setmanes, Borràs s’ha entrevistat amb el pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler; amb els responsables de les principals federacions islàmiques; i amb la Comunitat Israelita de Barcelona.