Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Tarragona, el nou volum de l’Enciclopèdia del Romànic a Catalunyaenviar a un amigoAquest nou volum, publicat per la Fundació Santa María la Real del Patrimoni Històric i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, s’ha presentat aquest dilluns, dia 7 de març, al Centre Tarraconense El Seminari. La presentació ha comptat amb l’assistència del Sr. Arquebisbe.

Aquest nou volum, editat en català i castellà, ha catalogat un total de 175 testimonis romànics distribuïts en nou comarques tarragonines. El lector podrà trobar informació sobre la ubicació de la peça o el testimoni així com també la seva història i evolució. També es recopilen fotografies dels elements més destacats i planimetries del monument en qüestió per a permetre una millor comprensió i anàlisi.

A més de la catalogació dels monuments, ordenats alfabèticament, el nou volum inclou cinc estudis previs que permeten aprofundir en aspectes com la Catalunya meridional a l’edat mitjana, la restauració de l’Arquebisbat, l’arquitectura, l’escultura o la il·lustració de manuscrits d’època medieval a la província.

Aquest nou volum, juntament amb anteriors publicats d’altres ciutats, se sumarà a l’Enciclopèdia del Romànic a la Península Ibèrica, obra dirigida per l’arquitecte i dibuixant José María Pérez «Peridis» amb la voluntat d’apropar tant a la comunitat científica com al gran públic una completa visió de l’art romànic i, a través d’ell, tota una època.