Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


El papa Francesc proposa una resposta comuna d’acollida, protecció i integració vers els emigrants i refugiatsenviar a un amigoAquest diumenge, dia 14 de gener, l’Església celebra la Jornada Mundial de l’Emigrant i el Refugiat amb el tema «Acollir, protegir i integrar els emigrants i refugiats».

«Si prenem en consideració l’escenari actual, acollir significa, sobretot, ampliar les possibilitats perquè els emigrants i refugiats puguin entrar de manera segura i legal als països de destinació. [...] Les expulsions col·lectives i arbitràries d’emigrants i refugiats no són una solució idònia, sobretot quan es realitzen cap a països que no poden garantir el respecte a la dignitat ni als drets fonamentals», afirma el sant pare Francesc en el seu missatge anual. «El segon verb, protegir, es conjuga en tota una sèrie d’accions en defensa dels drets i de la dignitat independentment del seu estat migratori. [...] Promoure vol dir que se’ls doni la possibilitat de realitzar-se com a persones en totes les dimensions que componen la humanitat volguda pel Creador, entre elles la religiosa. [...] El darrer verb, integrar, se situa en el pla de les oportunitats d’enriquiment intercultural generades per la presència dels emigrants i els refugiats», assegura el Pontífex.

El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, també dedica la seva glossa dominical «Als Quatre Vents» a aquesta Jornada afirmant que «les dades que se’ns ofereixen de persones emigrants i refugiades (224 milions d’emigrants) són preocupants» i que «això són xifres, però no podem oblidar que al darrere hi ha persones». Recorda que en el missatge amb motiu d’aquesta Jornada el Papa apel·la a la sol·licitud de l’Església envers els emigrants, desplaçats, refugiats i víctimes del tràfic de persones i afirma que els quatre verbs que proposa són termes fàcils de comprendre, però, que «la nostra responsabilitat no és només entendre-ho, sinó sentir-nos implicats en cada persona que truca a casa nostra».