Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


Més de 4.000 joves i monitors d’esplai participen de la Trobada General ‘Vèrtex’ del MCECCenviar a un amigoMés de 4.000 infants, joves i monitors del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de les Fundacions Pere Tarrés, Santa Maria de Siurana, Verge Blanca, FEMN i Serveis de Colònies, es van aplegar el passat cap de setmana, dies 14 i 15 d’abril, a Vilafranca del Penedès amb l’objectiu de commemorar els 5 anys de la creació del MCECC i el 60è aniversari de l’inici de les activitats la Fundació Pere Tarrés. Uns 120 participants eren procedents de la Fundació Santa Maria de Siurana del nostre Arquebisbat.

Ha estat una trobada única i multitudinària, amb la participació de més de 4.000 infants i adolescents, que han arribat acompanyats dels seus monitors i monitores dels centres d’esplai que el MCECC aplega a tot Catalunya, Andorra i Mallorca. La feina altruista de més de 250 voluntaris i voluntàries ha estat un dels factors clau per l’èxit de la trobada.

Sota l’eslògan «L’Esplai Multiplica!», la trobada VÈRTEX ha reunit totes aquelles persones que comparteixen una mateixa manera d’entendre l’educació en el lleure a l’esplai. Així doncs, la capital de l’Alt Penedès ha esdevingut aquest cap de setmana, un gran espai de reflexió en el que s’han compartit experiències, transmès valors, viscut la fe i posat de manifest com l’esplai és una autèntica eina de transformació social, ja que multiplica a la persona, al grup i a la societat.

La trobada VÈRTEX, a més de la vessant educativa i de lleure, també ha tingut un component reivindicatiu amb la lectura d’un manifest elaborat amb la participació activa dels infants i joves.

Activitats de la Trobada

L’educació en valors va ser el fil argumental de la trobada, ja que és el que ha caracteritzat la funció educativa i social dels centres d’esplai. De fet, dissabte va ser el dia que els infants s’ha dividit per grups d’edat i han realitzat activitats en funció del grup. D’aquesta manera els petits van tractar el valor de l’amistat a través d’activitats conjuntes amb jocs gegants, la pregària i reflexió, i amb l’animació del músic infantil Roger Canals. Els mitjans es van centrar en el sentiment de grup a través d’activitats que han tingut lloc a diferents indrets de Vilafranca. I els grans  van treballar la transformació de l’entorn a través de jocs, la pregària i amb activitats formatives sobre educació amb Jordi Vila, la medicina amb Nani Vall-llosera, l’acció socioeducativa amb Cristina López, l’humor amb Marta López, la reflexió i la denuncia social amb Xavi Casanovas, la cançó amb Cesck Freixas, la recerca amb Carlota Dobaño i el voluntariat internacional amb Marlen Niubó.