Notícies

NOTÍCIES DIOCESANES AGÈNCIES I PREMSA CULTURA I ESPECTACLES


‘Junts, X un món millor’, campanya de la Renda per al sosteniment econòmic de l’Esglésiaenviar a un amigoAmb el lema «Junts, X per un món millor», el programa per al sosteniment econòmic de l’Església impulsa un any més la Campanya Xtants per a seguir construint un món millor.

L’Església necessita l’ajuda de tots els contribuents per a seguir desenvolupant la seva tasca que beneficia a tota la societat. Per aquest motiu cal recordar que les caselles de la renda són una bona oportunitat per a expressar lliurement a què volem destinar el 0,7% dels nostres impostos. Tant la casella de l’Església catòlica com la de les finalitats socials són perfectament compatibles i es poden marcar al mateix temps ja que no suposa pagar més ni que ens retornin menys diners.

El finançament de l’Església prové de dues vies principals: l’assignació tributària i la que prové de les col·lectes, les donacions, els llegats i les subscripcions periòdiques que els fidels realitzen voluntàriament, que són al voltant d’un 55%. La resta d’entrades provenen dels ingressos per serveis i del patrimoni, i representen al voltant d’un 20% del pressupost.

Sovint l’acció que desenvolupa l’Església és força desconeguda per a la societat. A més de  l’assistència pastoral i la que es realitza als menjadors socials també hi ha l’atenció als immigrants, la rehabilitació de persones amb dependències, l’assistència en els hospitals, presons o residències de gent gran, o bé la conservació i rehabilitació del patrimoni cultural, entre d’altres. Són moltes les persones que necessiten l’atenció espiritual, pastoral, social i cultural que l’Església ofereix. Una tasca que es pot consultar a través de la Memòria d’Activitats (aquest mes de juny es publicarà la de 2017) que cada any publica la Conferència Episcopal Espanyola amb dades auditades.

Marcant la X en la declaració de la Renda es pot ajudar a seguir construint una societat millor.