Tortosa, 19 de maig de 2018

Benvolguts Sr. Cardenal, Sr. Arquebisbe, Srs. Bisbes, preveres concelebrants i diaques, religiosos i religioses, estimats joves, nois i noies, rebeu la meva salutació en el Senyor.

Crist és la vida! Amb aquest lema us hem convidat, els bisbes amb seu a Catalunya i Mallorca, a ser deixebles missioners, a encomanar la vida que Jesús ens regala a cadascun de nosaltres!

Al costat del riu Ebre i acollits per la ciutat de Tortosa heu treballat les sets que tots nosaltres tenim. Una set que com la de la samaritana no s’apaga bevent sinó que s’apaga amb Jesús que és una Font d’aigua viva que sadolla i apaga les sets més profundes dels nostres cors. Avui és un dia per fer-te i fer-nos tots moltes preguntes.

De què teniu set estimats joves? Teniu set de sentir-vos estimats com mai ningú no us ha estimat? O d’estimar d’una manera incondicional, sense reserves, sense pretensions i dobles intencions? Doncs no en dubteu! Deixeu-vos estimar per Jesús! Obriu-li el cor, obriu-li la vida i deixeu que el seu Esperit faci meravelles amb vosaltres! Si ho feu, no us en penedireu mai! Deixeu que Jesús faci estada en vosaltres i no poseu condicions al do del seu Esperit.

Teniu set de ser feliços? Per a vosaltres que és la felicitat? La felicitat de tenir, de ser, d’aparentar? La felicitat buida del poder, dels diners, del postureig bonic però a vegades buit de les xarxes socials? Quina felicitat busquem? Quina felicitat busques, estimat i estimada jove? Vols ser feliç de veritat? Vols que la teva felicitat tingui sentit i s’encomani? Doncs troba-la en Jesús! Fes el que hauria d’haver fet el jove ric de l’evangeli, deixa tot el que tinguis de felicitat aparent, abandona allò que no et fa feliç de veritat, desposseeix-te d’una personalitat buida i aparent i segueix Jesús amb l’únic que és teu de veritat: la teva vida, el que tu ets sense maquillatges!

Tens set de posar el teu gra de sorra en el món? Tens set de triomfar a la vida? De quina manera vols triomfar? Aconseguint-ho a tota costa? Escalant posicions? Competint amb els altres d’una manera salvatge, sense cap mena de moral? Jesús et demana que els teus potencials, els teus dons, els posis al servei del món! Estudieu molt, treballeu molt! Aconseguiu tots els vostres reptes personals i professionals però poseu-ho al servei dels altres i sobretot dels pobres! No us oblideu d’aquells a qui el sistema deixa abandonats a les cunetes de la vida! Que la vostra vida sigui evangeli en estat pur i que es noti en el vostre dia a dia, en la vostra vida ordinària! Busqueu el bé dels altres i que l’esforç del vostre treball dignifiqui la nostra societat!

Tens set de seguir Jesús? Vols ser cristià a totes? No ho siguis d’una manera merament cultural, perquè toca, perquè m’hi han acostumat! Busca i troba Jesús! Ell t’estima desmesuradament i ja t’ha trobat fa molt de temps! Tingues amb Jesús un encontre íntim i personal, segueix-lo, sigues deixeble seu i fes-ho en comunió amb tota l’Església! Construeix l’Església sent Església, participant en els grups de la teva parròquia, en la lectura assídua de la Paraula de Déu i en la celebració de l’eucaristia, i ajuda els teus pastors a fer-la més transparent a l’evangeli de Jesús! Escolta què et demana Jesús i no dubtis de la seva proposta! No siguis tossut o tossuda al que et demana, recorda que Déu és més tossut que tu i tot el que es proposa ho acaba aconseguint!

Jesús et convida a viure una vida plena, a prop dels més desatesos, lluitant per un món millor, convidant-te a viure l’amor als altres al màxim. La proposta de Jesús és ara teva, estima, prega, compromet-te, solidaritza’t, i seràs feliç.

Crist és la vida, estimats nois i noies! Crist és el Camí, la Veritat i la Vida. Ell és el sentit de la nostra vida! Llança’t de cap a la proposta de Jesús i no dubtis mai que vol el millor per a tu!

A les mans de la Mare de Déu i mare nostra poso aquests desitjos que us acabo d’exposar i li encomano el fruits d’aquest Aplec de l’Esperit. Així sigui!

Start typing and press Enter to search

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies .

ACEPTAR

Aviso de cookies