Un any més, i ja en són seixanta a casa nostra, del 18 al 25 de gener, se celebra la Setmana de pregària per la Unitat dels Cristians.

Aquest any el lema i els textos de l’octavari han estat elaborats per les esglésies d’Indonèsia. Al voltant del 10% d’indonesis són cristians de tradicions diverses mentre que la resta de població s’identifica com a musulmans. En un entorn de diversitat tant ètnica, lingüística i religiosa —el qual està marcat per la corrupció amb múltiples variants—, els indonesis han trobat formes de vida oberta a la solidaritat i la col·laboració. D’aquí que el lema d’aquesta Setmana, extret del llibre del Deuteronomi, sigui «Cerca la justícia i només la justícia» (cf. Dt 16, 18-20). Aquest lema ens ve a dir que les divisions entre els cristians no poden ser obstacle perquè les esglésies, per elles mateixes i en comunió amb les altres, assumeixin el repte de treballar per la justícia en el món.

El guions per a les celebracions eucarístiques o de la Paraula, i per a la pregària comunitària i personal es poden trobar en el PDF adjunt.

Pregàries a l’arxidiòcesi

Des del Secretariat diocesà de Relacions interconfessionals s’ha organitzat dues pregàries ecumèniques a Tarragona i a Reus. Aquest divendres dia 18 de gener serà a l’església parroquial de Sant Pau de Tarragona, a les vuit del vespre; mentre que la pregària de Reus serà el proper divendres dia 25 de gener, solemnitat de la conversió de sant Pau apòstol, a la Prioral de Sant Pere, també, a les vuit del vespre.

Descarregar llibret

Start typing and press Enter to search

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

ACEPTAR

Aviso de cookies