En la tribulació que afecta a la nostra societat invoquem a santa Maria, invocada a Reus, amb el bell nom de Misericòrdia. Patrona de la ciutat de Reus i vinculada a la humil pastora que, segons la tradició, contemplà a la Mare de Déu.  Era l’any 1592, una joveneta de Reus, de nom, Isabel Besora, que pasturava el ramat el 25 de setembre, a les afores de la muralla de Reus, prop del camí del mar, cap a Cambrils, digué que havia vist la Mare de Déu i que la Mare estenia el seu mantell de misericòrdia sobre la ciutat, flagel·lada per la pesta. Per la intercessió de la Mare de Déu la ciutat quedà preservada de la malura. Des d’aleshores els reusencs la invoquen amb tot el cor. El santuari, és casa de tots. Els Goigs canten:

Ja fa segles que la pesta
convertí Reus en fossar.
«Dalla en mà, la mort funesta
no es cansava de segar.
Aquell regne de silenci
el rompia un trist clamor.
Verge de Misericòrdia,
mireu-nos amb ulls d’amor.

De l’Evangeli de sant Mateu

En veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya, s’assegués, i se li acostaren els deixebles. Llavors, prenent la paraula els ensenyava dient: Feliços els compassius: Déu se’n compadirà (Mt 5, 1-2.7).

Meditació

Quan el Senyor predicà les benaurances del Regne tingué present la seva Mare, perquè ella les reflecteix totes, una a una, fil per randa i en tota perfecció. Maria és la dona compassiva, compassiva a Canà, compassiva a prop de la creu del Senyor. Que la tribulació que estem vivint ens doni un cor ple de compassió. Compadir-se a la Santa Escriptura, significa experimentar coma propi el sofriment dels altres. Maria al santuari de Reus amb el seu mantell de compassió materna ens recorda la benaurança. La compassió és allò més propi de Déu, nosaltres som els seus fills i filles, manifestem-nos compassius els uns amb els altres en  la tribulació que vivim.

Intenció de pregària

Per tots els afectat del corona-virus que el Senyor els retorni la salut i siguin atesos amb amor.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc i es clou amb aquest verset.

V/ Mare de Déu de Misericòrdia R/Pregueu per nosaltres.

Pregària a la Mare de Déu del papa Francesc

Oh Maria, vós resplendiu sempre en el nostre camí
com a signe de salvació i d’esperança.
Nosaltres ens confiem a vós, Salut dels malalts,
que prop de la creu us associàreu al dolor de Jesús,
mantenint ferma la vostra fe.
Vós sabeu de què tenim necessitat
i estem segurs que proveireu,
perquè, com a Canà de Galilea,
tornin l’alegria i la festa després d’aquests moments de prova.
Ajudeu-nos, Mare de l’Amor diví,
a conformar-nos a la voluntat del Pare.
i ser dòcils a la Paraula de Jesús,
que ha pres sobre sí els nostres patiments.

S’afegeix l’antífona mariana:

Sota la vostra protecció ens refugiem, oh santa Mare de Déu, no desoïu les nostres súpliques en les nostres necessitats, en tots els perills deslliureu-nos sempre, verge gloriosa i beneïda.

 

Start typing and press Enter to search

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

ACEPTAR

Aviso de cookies