En aquest curs que acabem d’iniciar, el Consell Pastoral Diocesà ha definit un nou document de prioritats pastorals elaborat a partir de la revisió de les prioritats del curs passat, del resultat del treball sinodal i del document «Impuls eclesial, transformació social» elaborat per la Comissió diocesana per a fer front als efectes de la pandèmia.

Les prioritats s’han agrupat en cinc àmbits diferents: el creixement i la vivència de la fe, la fraternitat, la caritat, la celebració de la fe i l’evangelització. Per a cadascun dels àmbits de treball s’han establert prioritats i actuacions concretes a desenvolupar per tal d’assolir els objectius.

Pel que fa a l’àmbit del creixement i vivència de la fe, s’elaborarà un pla de formació i un espai virtual per a compartir experiències amb l’objectiu de formar les comunitats i crear grups d’aprofundiment i vivència de la fe.

En l’àmbit de la fraternitat, es vol crear i aplicar un protocol d’acollida i acompanyament a les comunitats parroquials així com l’organització de trobades entre grups parroquials i assembles anuals. Amb aquestes actuacions es pretén assolir una major integració a les parròquies i potenciar el coneixement mutu entre les persones que formen part de les diferents realitats.

Per altra banda, en matèria de caritat es volen desenvolupar accions per a afavorir la sensibilització de les comunitats i potenciar l’acompanyament dels voluntaris. Així mateix, des de les Delegacions diocesanes per a la pastoral social i la pastoral de la salut i persones amb necessitats especials es revisaran les institucions que treballen en aquests àmbits.

Pel que fa a l’àmbit de la celebració de la fe, s’ha proposat la creació d’equips de litúrgia formats a les parròquies amb l’objectiu de poder millorar la qualitat de les celebracions que s’hi duen a terme.

I, per últim, en l’àmbit de l’evangelització es vol promoure la sensibilitat de la vocació missionera baptismal en els laics i laiques per tal que puguin assumir responsabilitats específiques i esdevenir veritables membres dels equips pastorals.

Aquest conjunt d’actuacions anirà acompanyat de la implantació progressiva de les Unitats Pastorals a l’arxidiòcesi, d’acord amb les orientacions ad experimentum que oportunament es faran públiques.

 

Descarrega't el document

Descarrega’t el document

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies